Puunkaato Kerava: huomioi nämä asiat kaataessasi puuta

Puunkaato Kerava on kuin taidetta. Onnistuessaan siitä syntyy hienoa jälkeä, mutta epäonnistuessaan aiheuttaa suurta vahinkoa. Tässä tekstissä käymme läpi monta eri kohtaa, jotka sinun tulisi huomioida puuta kaataessasi.

puunkaato kerava

1. Älä unohda turvavarusteita

Turvallisuus ei ole turha sana, kun kyse on puiden kaatamisesta ja moottorisahojen käytöstä. Siihen on suhtauduttava vakavasti. On olemassa muutamia ehdottoman tärkeitä turvavarusteita, joita sinun on käytettävä kaikissa moottorisahatöissä:

  • Kypärä
  • Hanskat
  • Kuulosuojaimet
  • Kasvonsuojain
  • Suojalasit
  • Puunkaatohousut ja -kengät

2. Älä käytä todella vanhaa tai rikkinäistä moottorisahaa

Puun kaataminen ei ole mikään pieni tehtävä, ja se vaatii tehokkaan työkalun. Jotta sinä ja avustajasi pysytte turvassa puunkaadon aikana, varmista, että moottorisahasi on huippukunnossa. Mutta jos se muistuttaa enemmän pronssikautista kivityökalua kuin sitä itseään, niin parempi vain hankkia uusi.

3. Älä kaada puuta yksin

Puunkaato kannattaa tehdä luotettavan ihmisen seurassa, joka auttaa prosessissa. Koskaan ei tiedä, milloin tulee ongelmia ja silloin on hyvä, kun on auttavat kädet ympärillä. Kaveri auttaa myös silloin, jos puu kaatuu päällesi.

4. Arvioi puu tarkasti

Ennen puunkaadon aloittamista arvioi puun pituus ja kaikki muut kaatamiseen liittyvät seikat, kuten puun kaltevuus. Myös lahot oksat on hyvä huomioida. Tämä on ehkä se tärkein vaihe, jotta puunkaato onnistuu kunnolla.

5. Älä nojaa tikkaita puuta vasten

Tiedätkö, mikä on yleisin vaaran aiheuttaja puunkaadossa? Se on tikkaiden asettaminen nojaamaan kaadettavaan puuhun. Älä pliis tee tätä, koska se on hyvin ja erittäin vaarallista.

6. Tankkaa moottorisahasi

Varmista, että moottorisahassasi on tarpeeksi menovettä. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin se, että löpö loppuu kesken kaiken.

7. Älä irrota otettasi

Älä koskaan irrota kumpaakaan kättä käynnissä olevasta sahasta. Jos saha potkaisee takaisin, sitä ei voi pysäyttää millään. Käytä kiertävää otetta, jossa peukalot kietoutuvat kahvojen ympärille.

8. Älä kaada lahonnutta puuta

Jätä lahot puut ammattilaisille. Jos puun sydän on lahonnut, kaatamissuunta voi olla erittäin arvaamaton. Lisäksi puussa on todennäköisesti paljon kuolleita oksia, jotka saattavat irrota ja pudota päällesi leikkaamisen aikana.

9. Huolla moottorisahan terä

Tylsällä terällä sahaaminen sekä vahingoittaa moottorisahaa että tekee puunkaadosta entistä haastavampaa.

10. Älä unohda tarkistaa ketjun kireyttä

Sen lisäksi, että terän täytyy olla terävä, tarkista ketjun kireys ennen aloittamista. Tarkista se uudelleen noin tunnin käytön jälkeen ja säädä sitä tarvittaessa. Uudet ketjut venyvät paljon, ja ne on tarkistettava 20 minuutin käytön jälkeen. Löysät ketjut voivat lentää irti tangosta ja aiheuttaa vakavia vammoja. Löysä ketju vaurioittaa myös ketjussa olevia vetopalkkeja ja estää niitä asettumasta takaisin tangon uraan.

11. Älä kaada puuta, jonka lähellä on sähkölinjoja tai paljon rakennuksia

Ahtaissa paikoissa sijaitsevat puut on hyvä jättää ammattilaisten hoiviin. Jos on pienikin riski, että et saa kaadettua puuta poispäin sähkölinjoista tai rakennuksista talosi ympärillä, älä kaada puuta itse.

Puunkaato Kerava – nämä seikat auttavat sinut alkuun

Näillä vinkeillä sinun pitäisi päästä alkuun puunkaadon kanssa. Jos olet vähänkään epävarma omista taidoistasi, ota yhteyttä ammattilaiseen.

Samankaltaiset artikkelit