Mitä on vuokratyö ja mitä hyötyjä se pitää sisällään? 

Mitä on vuokratyö, tuo työnteon jalo muoto, jossa monia hyötyjä kaikille sen osapuolille. Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka vuokratyö hyödyttää työntekijää. Voimme jo nyt paljastaa, että hyötyjä on enemmän, mitä osaisi kuvitellakaan! Vuokratyö voi tuntua joltain kompromissivaihtoehdolta, mutta sitä se ei ole. Tässä kerromme sinulle yleisimmät hyödyt, mitä vuokratyö tuo mukanaan sinunkin elämääsi.  

mitä on vuokratyö

Aloitetaan siitä kaikkein pyhimmästä eli palkasta. Lähtökohtahan on se, että missään tilanteessa vuokratyöntekijä ei saa pienempää palkkaa kuin samaa työtä tekevä yrityksen palkkalistoilla oleva henkilö. Ei koskaan. Vuokratyöntekijän palkka noudattaa aina vähintäänkin alan työehtosopimusta. Eli ei huolta, sinulle maksetaan kyllä riittävästi. Mutta mikä on se todellinen hyöty, on se, että vuokratyöntekijällä voi usein olla jopa suurempi palkka kuin yritykseen suoraan palkattu henkilö. Epäiletkö? Tämä johtuu siitä, että vuokratyöntekijällä on esimerkiksi parempi mahdollisuus hinnoitella itsensä. Tätä mahdollisuutta ei ole niin sanotuilla in-house tekijöillä. Palkkaneuvotteluissa on mukana myös työvoimaa vuokraava yritys, joka oma välityspalkkio mielessään neuvottelee mieluusti suuremman palkan omalle vuokrattavalle työntekijällensä.  

Mitä on vuokratyö? Hyötyjen lista on pitkää pidempi 

Palkan lisäksi hyötyjä on todella paljon. Eiköhän aloiteta listaaminen! Ensinnäkin vuokratyö on vapauden esikuva. Vuokratyöntekijä saa täysin valita, mitä työtehtäviä hän tekee ja milloin. Kukaan ei päästä niitä hänen puolestaan. Vapaa-aikaa arvostaville tämä on mitä parhain mahdollisuus, kun ei tarvitse välittää siitä, että pitäisi 12 tuntia päivässä viettää työmaalla. No way! Teet juuri niin paljon kuin itse haluat! Vapauteen liittyy myös vuokratyön joustavuus. Joustavuuden ansiosta se sopii mitä parhaiten esimerkiksi opiskelun oheen. Ja voisimme jopa sanoa, että opiskelijana todellakin kannattaisi harkita vuokratyöntekoa. Opiskeluaikana kerätty kokemus on arvoltaan kasa kultaa ja helpottaa opiskelujen jälkeistä työllistymistä radikaalisti. Tämä kannattaa pitää mielessä. Samoin vuokratyöntekijä kerää arvokasta ja monipuolista kokemusta, jollaista ei ehkä muilla työnteon muodoilla saa kerättyä. Vuokratyöntekijän työllistyminen on helppoa. Ensinnäkin työvoimaa vuokraavan yrityksen leipiin on todella helppo päästä. Siitä ei ole kysymystäkään. Toiseksi vuokratyöntekijän on todella helppoa päästä ikään kuin hyppäämään vuokratyövoimaa käyttävän yrityksen listoille. Vuokratyö on kuin ilmainen työnäyte mahdolliselle tulevalle työnantajalle. 

Olet aito ja arvokas itsesi, vuokratyöntekijä 

Vaikka kokemukset ja puskaradioiden viestit väittävät, että vuokratyö olisi surkeaa ja alempiarvoista kuin muu työ, on asia aivan toisin. Ihan jo laissakin määrätään, että vuokratyöntekijä on yhtä arvokas kuin kuka tahansa muukin on. Arvostus näkyy ennen kaikkea siinä, että työvoimaa vuokraavat yritykset hankkivat sinulle arvoistasi työtä. Ne eivät vähättele osaamistasi ja halujasi. Olet arvokas ihminen ja sellaisena sinut kohdataan. Käyttäjäyritysten hommissa vuokratyöntekijä ei erotu muista muuten kuin työsuhteensa muodon takia. Muuten aivan yhtä lailla samaa poppoota. Työvoimaa vuokraavat yritykset ovat kuin paras ystävä joka auttaa tilateessa kuin tilanteessa. Heidän avullaan pääset mukaan työelämään ja jos epäkohtia ilmenee, he auttavat. Mitä on vuokratyö? Se on joustava ja vapaa tapa tehdä itsellensä arvokasta työtä omien ehtojensa mukaan. Piste.  Nyt tiedät, mitä on vuokratyö.

Samankaltaiset artikkelit